piątek, 6 czerwca 2014

Ciasteczka z ekspandowanym amarantusem, kokosem i migdałami

Pyszne ciasteczka w sam raz na weekend. Zrobiłam je bardzo szybko, bo w około 30 minut. Są bardzo pożywne, a do tego bardzo smaczne. Dobre po treningu, do szkoły/pracy, bądź żeby podgryźć coś podczas np. Oglądania  meczu na mistrzostwach świata w Brazylii :)

Składniki:
- 3,5 szklanki eksponowanego amarantusa,
- 200 gram mielonych migdałów,
- 1 szklanka wiórków kokosowych,
- 1 lub 2 jaka (zależy jak masa będzie się kleić),
- 4 łyżki miodu
- tłuszcz do nasmarowania blaszki (ja użyłam oleju kokosowego)

Wszystko razem mieszamy, lecimy kulki i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia i nasmarowanej tłuszczem.  Pieczemy ok 14 minut w temperaturze 180 stopni.



Życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz