Potrzebne nam będą:
- 1 cukinia,
- 12 pomidorków cherry (koktajlowych),
- 100 g starter mozarelli (ja zrobiłam dziś wariant z serem camembert bo nie miałam mozarelli w lodówce i wyszło równie smacznie :) ),
- bazylia- najlepiej świeża
Kroimy cukinie (dziś użyłam zieloną, ale żółta również pasuje) w ok. 1cm plastry. Na cukinię nakładamy ser, na niego pokrojone w plasterki pomidorki i posypujemy jeszcze odrobinę startym serem (dzisiaj nie posypałam, bo z camembertem byłoby trudniej :D ). Na wszystko dajemy rozdrobnione liście bazylii. Pieczemy w piekarniku ok. 2-3 minuty w 200stopniach.
Cukinia :
- jest lekkostrawna,
- zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminy A,C,K, B1 i beta karoten,
- odkwasza,
- pozytywnie wpływa na proces trawienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz