- Umyj jabłko i gałązkę pietruszki
- Pokrój jabłko na ćwiartki i usuń gniazda nasienne ( nie obieraj jabłka)
- Jabłka zdrobnij jeszcze na mniejsze cząstki i zmiksuj blenderem z pietruszką i 1/2 szklanki wody mineralnej
- Miksujemy na jednolitą masę. Można jeszcze przyozdobić listkiem pietruszki i gotowe! :)
Lista zalet pietruszki jest naprawdę dłuuuuga. Kilka z nich:
- Oczyszcza krew,
- zawiera witaminy: A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12, beta karoten i kwas foliowy,
- zawiera wiele minerałów: potas, żelazo, magnez, fosfor, fluor, chlorofil,
- jeśli jemy ją przez dłuższy czas, zapobiega przykremu zapachowi z ust (zapobiega powstawaniu próchnicy),
- zwalcza anemię,
- wzmacnia naszą odporność,
- łagodzi bóle miesiączkowe,
- oczyszcza organizm,
- zapobiega starzeniu się.
- zapobiega zapaleniom pęcherza.
- wzmacnia zęby i kości.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz