niedziela, 25 maja 2014

Obiad bez glutenu - kotlety drobiowe w panierce z siemienia lnianego i sezamu

Dzisiaj niedzielny obiad, który przygotowywaliśmy prawie całą rodziną, ale według mojego pomysłu z inspiracja z hpba.pl . Jedzenie zdrowe, bo nie smażone i zastępujemy gluten zawarty w bułce tartej sezamem i siemieniem lnianym.  Muszę przyznać, że było smaczne i bardzo proste w przygotowaniu.

Pokrojone mięso drobiowe przyprawiłam odrobiną kminu rzymskiego, pieprzem czarnym, solą morską i curry. Rozbiłam jajko, roztrzepałam i obtoczyłam najpierw w tym, a później w siemieniu lnianym bądz sezamie. Piekłam w 190 stopniach przez pół godziny.



PS. Chciałam pstryknąć Wam fotkę kotletów i całego dania, ale już nic nie zostało :( 

Pozdrawiam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz